J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1800g1080kcal27g234g1.8g16.2g
Herne, pakaste (rainbow)2600g2210kcal156g390g0g80.6g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g40g80kcal2g10g4g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g1000g1100kcal30g32g100g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g60g15kcal0.3g5.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15000g8970kcal430.6g1342.2g211.6g194g
Valittu annoskoko7500g4485kcal215.3g671.1g105.8g97g
Annoskoko puolitettuna3750g2243kcal107.7g335.6g52.9g48.5g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=445637