Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen2214g686kcal8.9g141.7g4.4g33.2g
Luumu kivetön, kuivattu 938g1909kcal39.4g352.7g8g80.7g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala750g2401kcal112.6g442.7g19.5g75g
Vehnäjauho puolikarkea 610g2092kcal62.1g426.8g7.3g21.3g
Ruokasooda 84g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g300g1801kcal72g19.8g162.1g0g
Ruokosokeri1126g4588kcal0g1124.5g0g0g
Neilikka, annos 4g19g68kcal0.7g14.9g0.7g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g19g65kcal1.7g10.9g1.1g2.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g19g68kcal0.7g14.9g0.7g0g
Piimä AB Acidophilus Valio750g398kcal24g33.8g18.8g0g
Rypsiöljy 675g5972kcal0g0g675.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15008g40098kcal644.2g5165.4g1796g425.2g
Valittu annoskoko7504g20049kcal322.1g2582.7g898g212.6g
Annoskoko puolitettuna3752g10025kcal161.1g1291.4g449g106.3g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082