Ruislimppu (oikeat makrot 1,6 x siivu)

Leipäsiivun paino x 1,6, niin saat makrot oikein laskuriin.

Liota hiiva veteen, lisää jauhoista osa ja sekoita.

Anna hapattua vrk huoneenlämmössä.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin, anna kohota.

Ota tässä vaiheessa 100g taikinajuureksi seuraavaan leivontaan, jolloin ei tarvitse hiivaa.

Säilytä juuri jääkaapissa tai pakastimessa.

Leivo 4 limppua ja kohota uudelleen.

Paista 250-275* 50-60min.

Kääri pyyhkeeseen ja pistä pussiin, niin leivän kova kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 751 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho rainbow (Rainbow), annos 100g500g1751kcal50g310.2g10g100.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1502g3502kcal100g620.4g20g200.2g
Valittu annoskoko751g1751kcal50g310.2g10g100.1g
Annoskoko puolitettuna376g876kcal25g155.1g5g50.1g
Arvot/100g100g233kcal6.7g41.3g1.3g13.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=406591