Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)382g1336kcal45.8g263.3g7.3g19.1g
Vesi, vesijohtovesi 241g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g60g199kcal9.6g3.3g16.3g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 16g32kcal0.2g0.3g3.2g0.7g
Kuivahiiva, annos 11g4.4g16kcal2g1.8g0.3g0g
Siirappi 6g18kcal0g4.5g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)20g145kcal0g0g16.1g0g
Auringonkukansiemen 20g119kcal4.6g2.5g9.9g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1504g3729kcal124.4g551.4g106.2g42g
Valittu annoskoko752g1864kcal62.2g275.7g53.1g21g
Annoskoko puolitettuna376g932kcal31.1g137.9g26.6g10.5g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054