Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 175g1272kcal2.1g0.7g142.5g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 16g66kcal0.5g15.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 136g171kcal15g0.4g12.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g185g1107kcal44.3g12.2g99.7g0g
Leivinjauhe 4.6g8.1kcal0.2g1.7g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 118g388kcal2.4g3.5g41.2g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl21g133kcal2.9g0.7g13.1g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g97g151kcal0.4g36.8g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1504g6592kcal135.6g143.4g618.2g1.6g
Valittu annoskoko752g3296kcal67.8g71.7g309.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna376g1648kcal33.9g35.9g154.6g0.4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223