Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 109g83kcal2g16.9g0.2g1.1g
Kesäkurpitsa, tuore109g19kcal0.7g2.7g0.4g0.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha175g291kcal33.2g0g17.5g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)88g31kcal0.9g6g0.4g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)27g74kcal8.2g0g4.6g0g
Sipuli 22g6.6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste27g202kcal0g0g22.4g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 13g45kcal0.7g10g0.2g0.2g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 175g68kcal5.8g4.9g2.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 6.6g19kcal1g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1505g1674kcal105.6g83.2g99.8g5g
Valittu annoskoko753g837kcal52.8g41.6g49.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna376g419kcal26.4g20.8g25g1.3g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467