Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)188g36kcal2.6g3.6g0.9g4.7g
Kukkakaali 75g18kcal1.4g1.7g0.2g1.7g
Jauheliha, sika-nauta 250g554kcal43.7g0g42.5g0g
Pekoni rasvainen 53g200kcal6.4g0g19.7g0g
Sinappi 20g26kcal0.9g2.8g1.2g0.3g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 63g206kcal1.3g1.9g21.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g31g47kcal5g0.3g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1505g2502kcal124g26g212.4g15.4g
Valittu annoskoko752g1251kcal62g13g106.2g7.7g
Annoskoko puolitettuna376g625kcal31g6.5g53.1g3.9g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178