Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1753g12717kcal20.9g7g1425.3g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 162g656kcal4.8g156.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1361g1708kcal149.7g3.5g122.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1845g11072kcal442.9g121.8g996.5g0g
Leivinjauhe 46g81kcal2.4g17.4g0g0.2g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1176g3884kcal23.5g35.3g411.8g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl208g1329kcal29.1g7.1g130.8g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g969g1511kcal3.9g368.2g2.9g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15040g65918kcal1354.4g1433.8g6180.2g16g
Valittu annoskoko7520g32959kcal677.2g716.9g3090.1g8g
Annoskoko puolitettuna3760g16480kcal338.6g358.5g1545.1g4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223