Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 751005g6836kcal10.1g10.1g754g0g
Sokeri 1458g5917kcal0g1456.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1709g5864kcal174.2g1196.4g20.5g59.8g
Leivinjauhe 50g88kcal2.6g19g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g80g322kcal0g79.6g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g855g462kcal76.9g35.9g1.7g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g1005g1206kcal30.2g41.2g100.5g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1307g504kcal2.1g106.6g1.2g19.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g50g183kcal1.8g40g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15040g42765kcal595.8g5970.2g1759.4g159.4g
Valittu annoskoko7520g21383kcal297.9g2985.1g879.7g79.7g
Annoskoko puolitettuna3760g10691kcal149g1492.6g439.9g39.9g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072