Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4658g2795kcal69.9g605.6g4.7g41.9g
Valkosipuli 366g396kcal28.9g59.7g2.2g7.7g
Sipuli (kuorittu)799g216kcal10.4g38.3g1.6g13.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g1131g317kcal6.8g67.3g2.3g28.3g
Culinesse (Flora), annos 10g300g1378kcal1.5g1.5g152.7g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 20g56kcal2.2g7.6g0.7g5.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 186g1648kcal0g0g186.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15040g13610kcal239.4g1560g701g193.6g
Valittu annoskoko7520g6805kcal119.7g780g350.5g96.8g
Annoskoko puolitettuna3760g3403kcal59.9g390g175.3g48.4g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165