Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 2803g788kcal30g120.5g5.3g57.5g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g1401g743kcal79.9g74.3g14g0g
Pekoni, paistettu 526g2706kcal86.4g0g266.4g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK2803g4764kcal280.3g280.3g280.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15064g18004kcal953.2g950.2g1132g120.6g
Valittu annoskoko7532g9002kcal476.6g475.1g566g60.3g
Annoskoko puolitettuna3766g4501kcal238.3g237.6g283g30.2g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174