Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2998g989kcal98.9g146.9g0g0g
Vesi719g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g749g600kcal11.2g50.2g37.5g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2698g2054kcal50.7g418.2g5.4g27g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15084g7479kcal331g1265.2g87.2g66.2g
Valittu annoskoko7542g3740kcal165.5g632.6g43.6g33.1g
Annoskoko puolitettuna3771g1870kcal82.8g316.3g21.8g16.6g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324