Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1735g5952kcal176.8g1214.2g20.8g60.7g
Sokeri 907g3683kcal0g906.4g0g0g
Leivinjauhe 67g117kcal3.5g25.2g0g0.3g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1067g598kcal90.7g53.4g2.1g0g
Kananmuna kuoreton 881g1256kcal110.1g2.6g90.3g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g2135g1793kcal23.5g390.7g8.5g38.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 761g5392kcal2.9g0g608.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15104g37582kcal815g5185g1460.2g198.8g
Valittu annoskoko7552g18791kcal407.5g2592.5g730.1g99.4g
Annoskoko puolitettuna3776g9396kcal203.8g1296.3g365.1g49.7g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596