Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)239g302kcal26.3g0.7g21.5g0g
Sokeri 102g413kcal0g101.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g401kcal11.9g81.7g1.4g4.1g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl80g271kcal1.6g2.4g27.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 160g128kcal0.7g27.4g0.3g2.6g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g3162kcal81.8g458.4g102.2g13.4g
Valittu annoskoko756g1581kcal40.9g229.2g51.1g6.7g
Annoskoko puolitettuna378g791kcal20.5g114.6g25.6g3.4g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148