Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100g711kcal0.8g0.4g80.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 174g595kcal17.7g121.4g2.1g6.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 33g21kcal1.1g1.6g1.2g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 334g129kcal0.5g27.2g0.3g5g
Voi 17g121kcal0.2g0.1g13.6g0g
Manteli 33g206kcal8g2.2g18g2.4g
Sitruunamehu, laimentamaton27g5.6kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 29g117kcal0g28.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 8g18kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g3846kcal56.8g364g230.6g27g
Valittu annoskoko756g1923kcal28.4g182g115.3g13.5g
Annoskoko puolitettuna378g962kcal14.2g91g57.7g6.8g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935