Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g62.9g1.1g3.1g
Sokeri 88g357kcal0g87.8g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g50g310kcal0g0g35g0g
Piimä, rasvaton (Valio)40g13kcal1.3g1.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 36g45kcal4g0.1g3.2g0g
Raparperi 280g94kcal1.9g15.4g0.3g3.9g
Rahka, valio100g65kcal10g4.2g0.3g0g
Sokeri 68g276kcal0g67.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g2974kcal52.8g489.6g79.8g14g
Valittu annoskoko756g1487kcal26.4g244.8g39.9g7g
Annoskoko puolitettuna378g744kcal13.2g122.4g20g3.5g
Arvot/100g100g197kcal3.5g32.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127239