Eevan laskiaispullat

Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 140g64kcal4.2g6.7g2.1g0g
Sokeri 37g148kcal0g36.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.4g4.4kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Rypsiöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 255g876kcal26g178.7g3.1g8.9g
Hiiva, 50g14g8.6kcal1.8g0.2g0.1g0g
Flora vispi 20%140g309kcal4.2g7g28.1g0g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)90g172kcal0.5g41.7g0.1g0.8g
Kananmuna 50g(kpl)28g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g8.4g51kcal1.8g0.6g4.6g0g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g3996kcal83.6g561.2g148.8g20.2g
Valittu annoskoko756g1998kcal41.8g280.6g74.4g10.1g
Annoskoko puolitettuna378g999kcal20.9g140.3g37.2g5.1g
Arvot/100g100g264kcal5.5g37.1g9.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337350