Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2394g3017kcal263.4g7.2g215.5g0g
Sokeri 1018g4130kcal0g1016.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1167g4005kcal118.9g817.1g14g40.9g
Leivinjauhe 60g105kcal3.1g22.6g0g0.3g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl798g2714kcal16g23.9g279.3g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1596g1283kcal6.9g274.1g2.7g25.9g
Sitruunamehu, laimentamaton200g42kcal0.6g3.2g0g0.2g
Sokeri 80g324kcal0g79.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15120g31622kcal817.8g4583.6g1023g134.6g
Valittu annoskoko7560g15811kcal408.9g2291.8g511.5g67.3g
Annoskoko puolitettuna3780g7906kcal204.5g1145.9g255.8g33.7g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148