Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g3600g2232kcal118.8g284.4g64.8g18g
Kaurahiutaleita(lidl)960g3360kcal134.4g537.6g66.2g96g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1680g706kcal164.6g6.7g1.7g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g24g90kcal0g22.6g0g0g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g48g149kcal5.3g28.8g3.4g13.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g48g175kcal1.7g38.2g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15120g13424kcal849.6g1836.6g275.6g254.8g
Valittu annoskoko7560g6712kcal424.8g918.3g137.8g127.4g
Annoskoko puolitettuna3780g3356kcal212.4g459.2g68.9g63.7g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=353601