Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g38g146kcal0.1g36.4g0g0g
Maizena maissitärkkelys15g53kcal0.1g13.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 10g37kcal1.8g1.1g2.2g3g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Vadelma 150g62kcal1.5g6.1g1.2g5.5g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g135g169kcal6.9g22.7g5.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki188g105kcal15.9g9.4g0.4g0g
Vispikerma Flora 20%125g275kcal3.7g6.2g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1515g2031kcal83.6g211.4g86g18g
Valittu annoskoko758g1015kcal41.8g105.7g43g9g
Annoskoko puolitettuna379g508kcal20.9g52.9g21.5g4.5g
Arvot/100g100g134kcal5.5g14g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276618