Metukka-Makaronisalaatti

1. Pilko missä tahansa järjestyksessä juusto, metvursti, omena ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi, lisää myös tonnikala salaattipohjaan.

2. Keitä makaroni suolan kanssa, puoli kiloa kuivaa makaronia vastaa noin 1300g valmista tavaraa.

3. Lisää ensin makaroni salaattipohjaan ja sitten kermaviili.

4. Sekoita tasaiseksi.

5. Pistä tunniksi pariksi kylmään asettumaan.

Tästä hyvänmakuinen ja helppo salaatti vaikkapa illanistujaisiin (itse en ahneuksissani jaa-a tätä muille), luovuutta saa ja pitääkin käyttää, joten muuntele raaka-aineita mielesi mukaan, myös kevyemmäksi voi tämän tehdä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Anzmo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Venäläinen meetvursti (Kotivara)1000g4330kcal216g39g370g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 3000g2897kcal90.3g587.7g9.6g29.7g
Omena, keskikokoinen 200g400g136kcal0.8g28.4g1.2g7.2g
Kermajuusto 17% (Pirkka), annos 40g800g2200kcal232g0.8g136g0g
Suolakurkku (Rainbow)400g120kcal3.2g23.6g0.4g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1600g2117kcal42.1g51.2g192g0g
Tonnikala öljyssä 370g702kcal100.3g0g33.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15140g25004kcal1369.4g1461.4g1485g73.8g
Valittu annoskoko7570g12502kcal684.7g730.7g742.5g36.9g
Annoskoko puolitettuna3785g6251kcal342.4g365.4g371.3g18.5g
Arvot/100g100g165kcal9g9.7g9.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460625