Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2400g3024kcal264g7.2g216g0g
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1170g4015kcal119.2g819g14g41g
Leivinjauhe 60g105kcal3.1g22.7g0g0.3g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1600g1286kcal6.9g274.7g2.7g25.9g
Sitruunamehu, laimentamaton200g42kcal0.6g3.2g0g0.2g
Sokeri 80g325kcal0g79.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15156g31698kcal819.6g4594.4g1025.4g134.8g
Valittu annoskoko7578g15849kcal409.8g2297.2g512.7g67.4g
Annoskoko puolitettuna3789g7925kcal204.9g1148.6g256.4g33.7g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148