Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 63g556kcal0g0g62.9g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 51g167kcal4.6g7.2g13.3g0.5g
Vesi4660g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g2097g7339kcal125.8g1656.5g21g62.9g
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Valkoviini kuiva 466g319kcal1.4g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15176g16927kcal272.6g3361.4g195.6g135.6g
Valittu annoskoko7588g8464kcal136.3g1680.7g97.8g67.8g
Annoskoko puolitettuna3794g4232kcal68.2g840.4g48.9g33.9g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180654