Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g156g94kcal2.3g20.3g0.2g1.4g
Bataatti, kuorittu 112g91kcal1.8g18.9g0.1g3.4g
Porkkanaraaste 200g180g49kcal1.1g9.5g0.4g4.5g
Lanttu 166g48kcal1.7g7.7g0.5g3g
Palsternakka 145g93kcal0.7g17.2g0.6g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1519g747kcal15.2g147.2g3.6g37.6g
Valittu annoskoko759g373kcal7.6g73.6g1.8g18.8g
Annoskoko puolitettuna380g187kcal3.8g36.8g0.9g9.4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513