Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 36g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g4.6g15kcal0.5g2.8g0.1g0.6g
Siirappi 0.7g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 0.9g2.5kcal0.1g0.2g0g0.3g
Vehnälese 1g2.3kcal0.1g0.2g0g0.4g
Ruisjauho (Rainbow)3.3g11kcal0.3g2.1g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 28g96kcal2.9g19.6g0.3g1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.7kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g270kcal7.8g50.8g2.4g5.6g
Valittu annoskoko76g135kcal3.9g25.4g1.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna38g68kcal2g12.7g0.6g1.4g
Arvot/100g100g178kcal5.1g33.5g1.6g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885