Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 15g106kcal0.2g0.1g11.8g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)19g113kcal1.6g3.6g10.2g2.4g
Sokeri 18g72kcal0g17.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.4g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön4.2g30kcal0.3g0.4g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g718kcal8.6g51.6g53.2g5.2g
Valittu annoskoko76g359kcal4.3g25.8g26.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna38g180kcal2.2g12.9g13.3g1.3g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.9g35g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571