Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen6.2g45kcal0g0g5g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl16g56kcal1.9g11.1g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 13g11kcal0.4g0.5g0.7g0g
Vadelma 25g10kcal0.2g1g0.2g0.9g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g342kcal6.8g44.4g13.8g1.8g
Valittu annoskoko76g171kcal3.4g22.2g6.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna38g86kcal1.7g11.1g3.5g0.5g
Arvot/100g100g225kcal4.5g29.2g9.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375