Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)31g10kcal1g1.4g0g0g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Siirappi 13g40kcal0g9.7g0g0g
Vehnälese 1.9g4.3kcal0.2g0.3g0.1g0.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)7.5g28kcal0.9g5.8g0.2g1.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g306kcal8.8g62.8g1g5.2g
Valittu annoskoko76g153kcal4.4g31.4g0.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna38g77kcal2.2g15.7g0.3g1.3g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881