Juustokakku brownies-pohjalla

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa.

Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan.

Sekoita, kunnes seos on tasaista

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.

Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.

Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli. Tarjoa jäädykkeenä!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 122 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 6.5g46kcal0g0g5.2g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g4.4g24kcal0.2g2.3g1.4g0g
Sokeri 8.8g36kcal0g8.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5.7g7.2kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.8g23kcal0.7g4.7g0.1g0.2g
Vispikerma Flora 20%13g29kcal0.4g0.7g2.6g0g
Viola vanilja tuorejuusto (Valio), annos 20g13g40kcal0.8g2g3.3g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Daim 56g5.8g32kcal0.2g3.5g1.9g0g
Liivatelehti, gelatiini1g3.6kcal0.9g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g5.2g29kcal0.4g2.9g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g579kcal8.4g59.6g33.6g0.4g
Valittu annoskoko76g289kcal4.2g29.8g16.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna38g145kcal2.1g14.9g8.4g0.1g
Arvot/100g100g381kcal5.5g39.2g22.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=456645