Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.8g8.3kcal0.7g0g0.6g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g7.1g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g18g12kcal1.9g0.7g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.8g0.4kcal0g0.2g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g16g57kcal1.9g11.5g0.3g0.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g8.8g64kcal0.1g0.1g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana153g440kcal9.8g63.4g16.2g1g
Valittu annoskoko77g220kcal4.9g31.7g8.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna38g110kcal2.5g15.9g4.1g0.3g
Arvot/100g100g288kcal6.4g41.4g10.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329