Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 17g6.9kcal0.2g0.7g0.1g0.6g
Kuohukerma,valio,2dl21g71kcal0.4g0.6g7.3g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g17g28kcal1.3g0.9g2.2g0.5g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g6.3g18kcal0.1g4.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Liivatelehti, gelatiini0.4g1.3kcal0.3g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana153g291kcal8g13.6g22g2.2g
Valittu annoskoko77g146kcal4g6.8g11g1.1g
Annoskoko puolitettuna38g73kcal2g3.4g5.5g0.6g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265916