Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer15g77kcal0.6g8.4g4.5g0.8g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g21kcal1.8g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g59kcal1.7g12g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana153g636kcal8.6g66.6g36.8g2.8g
Valittu annoskoko76g318kcal4.3g33.3g18.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna38g159kcal2.2g16.7g9.2g0.7g
Arvot/100g100g416kcal5.6g43.6g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834