Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g14g12kcal1g0.1g0.8g0g
Sokeri10g39kcal0g9.5g0g0g
Ruisjauho, 1 dl5.6g18kcal0.6g3.6g0.1g0.8g
Perunajauho 1dl=70g2g6.6kcal0g1.6g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Liivate 1.7g5.9kcal1.4g0g0g0g
Puolukka 10g3.9kcal0g0.7g0.1g0.3g
Sokeri5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)14g35kcal0.4g0.5g3.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki14g7.8kcal1.2g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana153g303kcal9.2g45g9g2.2g
Valittu annoskoko77g151kcal4.6g22.5g4.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna38g76kcal2.3g11.3g2.3g0.6g
Arvot/100g100g198kcal6g29.4g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623