Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lehtiselleri 1.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 55g5.1kcal0.2g0.2g0.4g0g
Risottoriisi (Risella), 60g11g38kcal0.9g8.2g0.2g0.3g
Valkoviini kuiva 3.4g2.3kcal0g0g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g4.1g16kcal1.4g0g1.2g0g
Oliiviöljy 0.7g6kcal0g0g0.7g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana153g136kcal5g17g5g0.6g
Valittu annoskoko77g68kcal2.5g8.5g2.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna38g34kcal1.3g4.3g1.3g0.2g
Arvot/100g100g89kcal3.3g11.1g3.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122743