Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Tomaatti 16g3.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Tomaattimurska 19g5.5kcal0.1g1g0g0.4g
Kookosmaito 19g39kcal0.4g0.5g4g0.1g
Kalaliemikuutio 0.5g1.4kcal0g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Katkarapu 7g4.8kcal1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana154g127kcal3.4g6.8g9.4g1.6g
Valittu annoskoko77g63kcal1.7g3.4g4.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g32kcal0.9g1.7g2.4g0.4g
Arvot/100g100g82kcal2.2g4.4g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763