Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 146g1057kcal1.7g0.6g118.5g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)187g1134kcal16.1g35.6g102.1g24.4g
Sokeri 177g718kcal0g176.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu150g189kcal16.5g0.4g13.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g37.9g0.6g1.9g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön42g298kcal3.3g3.7g31.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g7179kcal86.6g513.2g532.6g52.6g
Valittu annoskoko760g3589kcal43.3g256.6g266.3g26.3g
Annoskoko puolitettuna380g1795kcal21.7g128.3g133.2g13.2g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571