Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 364g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g46g148kcal5.3g28.3g1.3g5.6g
Siirappi 6.6g20kcal0g4.9g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 8.9g25kcal1.3g2.3g0.4g3.5g
Vehnälese 10g23kcal1.3g1.5g0.4g3.7g
Ruisjauho (Rainbow)33g106kcal3.3g20.9g0.8g4.6g
Vehnäjauho puolikarkea 280g960kcal28.5g195.9g3.4g9.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g2699kcal79.4g507.6g27.6g54.4g
Valittu annoskoko760g1350kcal39.7g253.8g13.8g27.2g
Annoskoko puolitettuna380g675kcal19.9g126.9g6.9g13.6g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885