Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 68g192kcal10.5g0.1g16.9g0g
Sinappi 17g22kcal0.7g2.4g1g0.3g
Rypsiöljy 608g5377kcal0g0g608g0g
Viinietikka 51g11kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 6.8g19kcal0.7g2.9g0.1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g11242kcal23.8g11.4g1252g4.2g
Valittu annoskoko760g5621kcal11.9g5.7g626g2.1g
Annoskoko puolitettuna380g2811kcal6g2.9g313g1.1g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868