PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 88g37kcal8.6g0.4g0.1g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g137g55kcal6.2g7.5g0.1g1.4g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g167g117kcal20.1g6.7g0.8g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g134g52kcal0.5g9.1g0.7g3.5g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss100g34kcal1g4.1g0.8g3.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen134g44kcal4.4g6.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g680kcal81.6g68.8g5g17.2g
Valittu annoskoko760g340kcal40.8g34.4g2.5g8.6g
Annoskoko puolitettuna380g170kcal20.4g17.2g1.3g4.3g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209