PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 876g371kcal86g3.5g0.9g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g1372g549kcal61.7g75.4g1.4g13.7g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g1673g1171kcal200.7g66.9g8.4g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g1338g522kcal5.4g91g6.7g34.8g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss1004g343kcal10g41.1g8g37.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1338g442kcal44.2g65.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15200g6794kcal816g687g50.8g171.2g
Valittu annoskoko7600g3397kcal408g343.5g25.4g85.6g
Annoskoko puolitettuna3800g1699kcal204g171.8g12.7g42.8g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209