Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g270g1080kcal0g270.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini14g47kcal11.6g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g900g225kcal12.6g41.4g2.7g33.3g
Vaahtoutuva vaniljakastike1126g1801kcal54g180.1g101.3g2.3g
Vispikerma, Pirkka 2 dl1126g3827kcal22.5g30.4g405.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1225g1543kcal134.7g3.7g110.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta366g1318kcal47.6g256.2g7.7g12.8g
Fariinisokeri900g3656kcal0g899.5g0g0g
Voi 563g4082kcal6.7g2.3g457.5g0g
Suklaa tumma 1126g5813kcal43.9g599.4g348.9g59.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15228g46783kcal667.2g4566.2g2867g216g
Valittu annoskoko7614g23391kcal333.6g2283.1g1433.5g108g
Annoskoko puolitettuna3807g11696kcal166.8g1141.6g716.8g54g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551