Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 4008g1538kcal40.1g276.6g8g100.2g
Valkosipuli 112g122kcal8.9g18.3g0.7g2.4g
Sipuli 882g267kcal11g42.3g1.8g15g
Kasvisliemikuutio 1603g4884kcal152.3g216.5g376.8g25.7g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Basilika, tuore120g48kcal3.7g6g1g4.7g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g802g2020kcal128.3g12.8g160.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56.1g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g18354kcal706.8g1263.4g1099.8g305.8g
Valittu annoskoko7616g9177kcal353.4g631.7g549.9g152.9g
Annoskoko puolitettuna3808g4588kcal176.7g315.9g275g76.5g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484