Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2331g1072kcal74.6g111.9g35g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g280g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 37g151kcal0g37.3g0g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1864g6397kcal190g1305.1g22.4g65.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2797g9788kcal335.6g1929.6g53.1g139.8g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g280g2517kcal0g0g279.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g39851kcal1200.4g6767.8g780.4g410.2g
Valittu annoskoko7616g19925kcal600.2g3383.9g390.2g205.1g
Annoskoko puolitettuna3808g9963kcal300.1g1692g195.1g102.6g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481