Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g2893g10561kcal318.3g1909.6g133.1g127.3g
Vesi, vesijohtovesi 2671g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 111g83kcal14.6g1.2g0.4g7.7g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön534g3739kcal11.8g23.5g85.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g178g1602kcal0g0g178g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g890g2270kcal162g414g68.5g144.2g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g45g4.5kcal0.7g0g0g37.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g267g1522kcal60.9g52.1g132.5g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g39563kcal1136.6g4800.8g1196g666g
Valittu annoskoko7616g19782kcal568.3g2400.4g598g333g
Annoskoko puolitettuna3808g9891kcal284.2g1200.2g299g166.5g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214