Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 510g1542kcal91.4g247.4g5.1g54.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Peruna, keskikokoinen 60g1600g960kcal24g208g1.6g14.4g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g1000g1500kcal10g60g130g7g
Oliiviöljy 400g3538kcal0g0g400g0g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2008kcal59.6g409.7g7g20.5g
Ohrajauho 440g1441kcal36.3g283.4g8.8g33.4g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 240g641kcal20.4g111.1g10.1g9.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g23501kcal491.4g2687g1127g296.8g
Valittu annoskoko7616g11750kcal245.7g1343.5g563.5g148.4g
Annoskoko puolitettuna3808g5875kcal122.9g671.8g281.8g74.2g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694