Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)2479g3448kcal275.1g9.9g257.8g0g
Sokeri 473g1921kcal0g472.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 507g1740kcal51.7g354.9g6.1g17.7g
Perunajauho 1dl=70g563g1887kcal0.6g461.9g0g0g
Leivinjauhe 45g79kcal2.3g17g0g0.2g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore113g28kcal0g10.1g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g3380g5408kcal243.4g540.8g236.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g56g163kcal0.7g31.5g0g22.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g29346kcal1147.6g3797.6g1001g81g
Valittu annoskoko7616g14673kcal573.8g1898.8g500.5g40.5g
Annoskoko puolitettuna3808g7337kcal286.9g949.4g250.3g20.3g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179