Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali475g100kcal5.7g16.2g1g10g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Sipuli 15g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 13g38kcal0g9.3g0g0g
Oivariini, 60 (100g)3.8g21kcal0g0g2.3g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)3.8g3.1kcal0.4g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1524g692kcal51.2g59.2g26.8g23.2g
Valittu annoskoko762g346kcal25.6g29.6g13.4g11.6g
Annoskoko puolitettuna381g173kcal12.8g14.8g6.7g5.8g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055