Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%10g8kcal0.3g0.6g0.5g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g5.5g15kcal0.8g0.2g1.3g0g
Valkosipuli 5.5g5.9kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Kukkakaali210g41kcal3.8g4.6g0.4g4.8g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1525g335kcal15g43.8g9.8g13.4g
Valittu annoskoko763g168kcal7.5g21.9g4.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna381g84kcal3.8g11g2.5g3.4g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525