Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 129g184kcal16.1g0.4g13.2g0g
Sokeri 75g304kcal0g74.8g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g21g72kcal0.7g16.6g0.2g0.6g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g18g59kcal0g14.4g0g0.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 12g43kcal2.2g1.3g2.5g3.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA117g187kcal8.5g18.7g8.2g0g
Pandan tumma suklaa 150 g88g468kcal4.3g45.6g28.1g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl234g842kcal4.7g6.3g88.9g0g
Sokeri 35g142kcal0g35g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g29g12kcal0g2.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1526g4681kcal73g445.8g282.2g8.8g
Valittu annoskoko763g2341kcal36.5g222.9g141.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna382g1170kcal18.3g111.5g70.6g2.2g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905