Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu70g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Sokeri 148g602kcal0g148g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos183g622kcal4.6g148.3g0.9g0g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 87g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g87g628kcal0.9g0.9g69.7g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 116g100kcal3.6g5.1g7g0g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Sokeri 24g99kcal0g24.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.3g8.5kcal0.1g1.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1526g4461kcal42.4g676g174.6g0g
Valittu annoskoko763g2231kcal21.2g338g87.3g0g
Annoskoko puolitettuna382g1115kcal10.6g169g43.7g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813